Melyik női napszemüveget válasszuk 2020-ban?

A 2020-as női napszemüvegekről, és ami a trendeken is túlmutat

Habár az idei év nehézkesen indult, ez nem szegheti kedvünket abban, hogy idén nyáron is figyeljünk a trendeket, és igazodjunk az év divatjához. Habár az elmúlt néhány évben túlzó változásokat nem mutatott ezen a téren a divat világa, azért érdemes lehet egy átfogó áttekintést elolvasni, hiszen ki tudja, milyen jó új ötleteket fedezhetünk fel, amivel mi lehetünk a nyár legtrendibb és legcsinosabb egyéniségei. A női napszemüvegek sokkal szélesebb és nagyobb variánsú választékban kaphatók, mint a férfi társaik, és ezért sokszor nehéz lehet a kiigazodás a sok forma, minta és árkategória között, és persze az első és legfontosabb választási szempontot sem érdemes figyelmen kívül hagyni: mi áll nekünk jól?

Milyen a jó női napszemüveg?

Mindenki fejében él egy kép a tökéletes női napszemüvegről. Valami laza, ami tökéletesen áll, ugyanúgy jó egy bulizáshoz, mint a kifutón, egyszerre elegáns és bulis, menő de kedves, titokzatos, de csábítóan hívogató. Létezik ilyen darab? Valahol a felpróbáltak sokezredikénél biztosan megtalálhatjuk éppen ezt a szemüveget, és a női napszemüvegkínálatban sokszor nem is éri meg kompromisszumokat kötni, mert számos különböző forma, stílus és mondanivaló között válogathatunk. Egy kritériuma azonban mindenképpen van a tökéletes női napszemüvegnek: méghozzá az, hogy megfelelő védelmet biztosítson a szem számára. Hiszen eredeti rendeltetése a napszemüvegnek nem az, hogy egy újabb kiegészítő legyen, amiért a márkák elkérhetnek több tízezer forintot is akár, hanem az, hogy a Nap káros UV-sugárzásait megfelelően szűrje, miközben egy kis könnyebbséget nyújt a szem számára. Napszemüveg nélkül senki nem szeret nyáron a szabad levegőre lépni. Ilyenkor nem csak a fullasztó meleget és szárazságot kell elviselnünk, de bizony a szemünk is keményen meg van erőltetve, hiszen folyton hunyorognunk kell. Ha szeretnénk elkerülni a ráncosodást, és vagy csak estére már fáj a szemünk a sok izommunkától, akkor egy napszemüveg bizony kötelező kiegészítő. Kiváltképp ajánlott a kontaktlencsét viselőknek. Talán nem mindenki, de a lencsét viselők nagy része úgy érzi, amikor bent van a látásjavító szemcse a szemükben, akkor a Nap fénye, mintha még erőteljesebben is hatna a megszokottnál. Úgyhogy mindenképpen jó minőségű női napszemüveget vásároljunk idén nyáron is. Mivel szezonális termékről van szó, ezért a divat is lassabban változik, mint mondjuk egy teljes éven át hordott ruhadarabnál. Ha tehát a divat létfontosságú számunkra, akkor is bátran vásárolhatunk most egy drágább darabot tartósabb viselésre, hiszen nem valószínű, hogy a következő meleg évszakban drasztikus változásokon mennek át a trendek.

Milyen stílusú legyen a női napszemüveg?

Ha a színt már tudjuk, jön a sokkal nehezebb kérdés, a stílus kiválasztása (https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html?gl_gender=1403). Sokszor van egy kép a fejünkben, milyen is a tökéletes alak, de ez nem feltétlenül az, ami a legjobban áll nekünk. Nagy sláger mostanában a kerek napszemüveg választása, ami szinte bárkinek jól állhat, hiszen a hangsúly ennél a darabnál nem a formán van, hanem a megfelelő méretű lencse megtalálásán. Se a túl nagy, se a túl kicsi kör nem áll jól az embernek, azonban ha megtalálta a tökéletes méretet, akkor egészen lenyűgöző hatást tud kiváltani.

A retro szemüvegek sem retrok többé, sokkal inkább a visszatért divat, ami a mai kor csibészségével van megspékelve. A pilótaszemüveg férfi és női modellben is méltán népszerű darab, nem lőhetünk nagyon mellé. Továbbra is trendi a minél nagyobb lencse, néhány strasszkővel díszítve, azonban hiába a női napszemüvegtrend, hogyha az arcunk kicsi, akkor nem fog jól állni egy ilyen darab. Mégis sokan ezt választják, habár nem túl előnyös. Én azt mondom, a mai világ elég „megengedő” a divat szempontjából. Minden divatos, ami jól áll, és a divat úgy változik, hogy a különböző stílusokkal és paraméterekkel rendelkező emberek is mind megtalálják a saját „divatos” darabjaikat.

Milyen kerete legyen a női napszemüvegnek?

A szín fontos összetevő, kiváltképp, ha az ember az arcára helyez valamit. A legtöbb női napszemüveg ezért nem véletlenül, fekete színű kerettel kerül a forgalomba. A fekete igazi kortalan szín, nem változtat drasztikusan az arcvonásokon, nem túl feltűnő, de egyszerre jelenthet a megfelelő ruhákkal több üzenetet is. Csábító lehet még egy piros lencsés, vörös kerettel rendelkező darab a női napszemüvegeknél, ha azt a viselője megfelelő magabiztossággal képes viselni. Ez a darab kihívó, makrancos, buja lehet a többi fekete társa közt, így rögtön saját magunkra irányíthatjuk a strandon vagy csak az utcán sétálva is a pillantásokat is. A természetes narancssárgás, szinte átlátszó lencsés szemüvegek a megfelelő kerettel is jó választások lehetnek. Az ilyen női napszemüvegek a nyár lazaságát fejezik ki. Az a nő, aki ilyet visel, nem fél semmitől, számára az élet egy kaland, egy felfedezés, legyen szó vadvízi evezésről, vagy hegymászásról, ő minden ötletre kapható.