Kutya hűtőmatrac, avagy a kánikula elleni legjobb megoldás

A kutya hűtőmatrac és a kánikula harca

Úgy gondolom kevés valaha volt jobb ötlet létezik, mint a kutya hűtőmatrac alternatívája, ugyanis ennek a szerkezetnek köszönhetően a kutyusok még a legnagyobb kánikulát is abszolút könnyedén áttudják vészelni. Alapvetően az én állataim, hozzám hasonló módon nagyon nehezen küszködtek meg azzal az igazán tömény nyári forrósággal. Általában a nagy melegben az állatok is teljesen tétlenek, alig bírnak megmozdulni. Nekem személyes tapasztalatom, hogy eddig bármilyen állatom volt, legyen az kutya, macska, nyúl. Amikor betört a nagy meleg tulajdonképpen ki sem lehetett az állatokat tessékelni a hűvös fürdőszobából, vagy éppen a konyhánk hideg csempéjéről. De amikor extrém meleg volt olyan is előfordult, hogy egy fagyasztott üveg vizet az állatka mellé tettünk, hogy legalább egy kicsit lehűtse a felhevült testét. Miután szívbeteg létemre én is extrém rosszul viselem a meleget és tulajdonképpen folyamatosan rosszul vagyok nyáron, abszolút együtt tudok érezni azokkal az állatkákkal, akik nagyon nehezen, viselik a forróbb napokat. Így feltett feladatomnak éreztem, hogy mindenképpen találjak erre egy olyan megoldást, ami megkönnyebbíti a kis kedvenceim életét. Így találtam rá, hosszas keresgélések utána kutya hűtőmatrac alternatívájára, melynek nagyon megörültem, hiszen tulajdonképpen tudat alatt pontosan ilyen megoldásra vágytam, mely ilyen funkciók révén hűti le az állatokat. Azt már előre elárulnám, hogy az én kis kutyusom a nagy melegben fel is avatta a kutya hűtőmatracát és teljesen oda van érte. Úgyhogy mindent összevetve nálunk rendkívül bevált ez az alternatíva, hiszen a kutyusom olyan jól viselte a hőséget, hogy míg én egy percet sem voltam képes aludni, ő órákon át a lehető legnagyobb nyugalomban aludt, teljes békességben. Úgy hiszem ennél hitelesebb visszaigazolásra nem is igazán van szükség egy állatka esetében.

A kutya hűtőmatrac funkciója illetve kivitelezése

Ez a kutya hűtőmatrac tulajdonképpen egy olyan speciális párna, mely segít az állatok testhőmérsékletének a szabályozásában, ezáltal pedig nem engedi meg, hogy a nagy forróságban esetlegesen túlhevüljenek az állatok, hanem fokozatosan figyeli és szinten tartja az állatok testhőmérsékletét. Maga a matrac egy igazán specifikus hűtőzselét tartalmaz, mely akkor aktivizálódik, ha a kutyus ráfekszik a matracra. Egészen pontosan az állatnak a súlya és testének a melege indítja be azt a folyamatot, ami folytén nevezzük az adott párnát hűtőpárnának, mely tulajdonképpen jóformán 10 fokkal tudja lejjebb vinni a hőmérséklet érzetét. Úgy gondolom, ez alapvetően rendkívül sokat segíthet abban az esetben, ha a kutyus ténylegesen nagyon rosszul bírná a meleget és szenvedne, akkor ez a szerkezet jelentősen képes javítani a kutyus közérzetén. 

Maga a matrac hűsítő zselével van feltöltve így ezáltal a zselé által képes nagyon hamar lehűteni az akár már felhevült állapotban levő kis állatot. A kutya hűsítő matrac használata kizárólag a matracot igényli semmilyen más kiegészítő segédeszközre nincsen szükség a használatához. A kutya hűsítő matrac előnye az, hogy nem ideiglenes megoldás, hanem akár hosszú éveken át is elkísérhet minket a segítsége a forró nyári napokon, hiszen rendkívül tartós és minőségi áruról beszélünk, amely mindemellett még felettébb esztétikus formákban is kapható. Áldásos hatásai közé tartozik, hogy jelentősen hozzájárul a hőguta megelőzéséhez, továbbá megelőzi a kiszáradás folyamatát is. Érdemes tudni, hogy maga a hűtő hatása magának a matracnak körülbelül 4 órán keresztül tart ezt követően a matrac feltöltődésre van szükség, mely ezt önmagától megteszi automatikusan, csak ez alatt az idő alatt mellőzni kell annak a használatát. Egyénként attól függetlenül, hogy automatikusan feltöltődik a matrac érdemes erre egy egészen kicsit rásegíteni, ugyanis ha hűtőbe helyezzük az adott matracot jelentősen felgyorsíthatjuk a hűlés folyamatát és emellett még jóval kellemesebb hatást is kiválthatunk, mint ha csak a szabad levegőn próbálnánk hűteni a matracot.

Kutya hűtőmatracról személyesen tapasztalat alapján

 Én személy szerin úgy gondolom, hogy nagyon megéri beruházni egy ilyen jellegű kutya hűtőmatracra, ugyanis amellett, hogy ténylegesen elképesztően praktikus és kézenfekvő megoldás jelentősen segít abban, hogy a megelőzzön olyan jellegű problémákat, mint a túlhevülés vagy az esetleges hőguta kialakulása, mely ennél sokkal komolyabb problémákat is tud okozni hosszabb távon. Elképesztően praktikus, hiszen amellett, hogy nyilvánvalóan fekhellyel is lehet kapni az adott matracot, lehet szimplán csak a matracot is igényelni, így pedig a már meglévő fekhelybe egyszerűen csak bele helyezzük a matracot és már készen is a kutyusunk kedvenc nyári fekhelye.