Eladó kutyák, avagy miért válasszuk az spánieleket, hogy ha kisebb testű kutyát szeretnénk

Eladó kutyák, avagy a spánielekről általánosságban

Alapvetően úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben egy kutya elképesztően jót tehet azoknak az embereknek, akik magánnyal vagy éppen bármiféle lelki problémával küzdenek, hiszen a maga kis szeretettével, bújásával és egyáltalán a tudattal, hogy valakiről gondoskodnunk kell elképesztően sokat ad ahhoz, hogy jobban megismerjük az önmagunkat és rátaláljuk a lelki békénkre. Számos olyan jellegű kutya van, ami abszolút alkalmas arra, hogy úgynevezett terápiás kutyaként tekintsünk rájuk, sőt kifejezetten ilyen jellegű funkciójuk is van ezeknek az eladó kutyáknak, hiszen valami okból kifolyólag olyan szeretetet és törődést fakasztnak magunkból, ami egy olyan légkört jelent, mitől megnyugszunk és talán megértjük azt mi az a feltétel nélküli szeretet. Természetesen valahol személyes tapasztalatokból beszélek, hiszen számos olyan eset volt, mikor egy ilyesfajta kutya, ha lehet így fogalmazni olyan szintű megnyugvást adott a gazdájának, hogy az helyre jött lelkileg teljesen. Személyes tapasztalatomból szólva én személy szerint nem egy kifejezetten terápiás célra tenyésztett kutyát kaptam még kislányként, amikor komoly traumák után helyre kellett rázódnom, viszont igazán sokat segített az adott kutya azon, hogy mihamarabb helyre jöjjek és megtaláljam a lelki egyensúlyom. Nem csupán maga a kutya karaktere adott ebben segítséget, hanem abszolút a kutya is maga komoly felüdülést tud nyújtani olyan napokon, amikor inkább magába zárkózna, az ember vagy csak elfutna a külvilágtól. Az alábbiakban az én spánielemről szeretnék írni és arról, hogy az adott kutyának a kedves jelleme mennyit segített számomra abban, hogy fel tudjam dolgozni az igazán traumatikust, eseményeket az alábbiakban erről, írnék röviden.

Eladó kutyák, avagy a spánielről általánosságban 

Alapvetően úgy gondolom, hogy a spánielek az egyik legkedvesebb kutyafajták, melyeknek jellemzője az, hogy elképesztően csibészek ugyanakkor nagyon makacsok is tudnak lenni. Először is amennyiben eladó kutyákon gondolkozunk mindenképpen jusson eszünkbe az, hogy mennyire gyönyörű kutyafajta a spániel, ugyanis selymes szőréhez talán hasonlót sem találunk, mely ilyen szépséggel lenne megáldva. Ami pedig a legcukibb bennük a hosszú lógó fülük mely igazán édessé teszi őket az összes kutya között és talán pontosan ezért lesznek oly népszerűek. Amennyiben valakinek sikerült felkeltenem az érdeklődést az eladó kutyák iránt az keresse fel az eladó kutyák Pet4you oldalát és találja meg számára a legideálisabb jószágot.

Eladó kutyák jelleme

A jelleme alapvetően rendkívül vidám és felettébb barátkozó, mindemellett elképesztően aranyos és szeretni való kutyusról beszélünk. Elképesztően családcentrikus és folyamatos igénye van a törődésre, így amennyiben gyermekek mellé szeretnénk eladó kutyát vásárolni feltétlen a spánielt válasszuk ugyanis kiváló viszonyban van a gyermekekkel. Viszont pontosan nagyon barátkozó természete miatt elképesztően rossz házőrző, hiszen inkább elébe siet még a kéretlen betolakodóknak is, mint sem hogy elüldözze őket szigorával. Alapvetően elképesztően játékos és jókedvű kutyusról beszélünk, aki talán szíve szerint mindig csak játszana és élvezné az életet, így tényleg nem igazán alkalmas arra, hogy egy házat felelősségteljesen őrizzen. Ellenben nem igényeli annyira a kertet és lakásban is vígan el van magával, nem is igényel folyamatos felügyeletet, hiszen alapvetően nem az a virgoncfajta, aki ne tudna folyamatosan viselkedni. Hanem viszonylag jól nevelt, ha a megfelelő törődést és nevelést kapja a gazdájától. Miután alapvetően egy vadászkutyáról beszélünk a spániel tekintetében, így gyakran előfordul, hogy bizony a vadászösztöne fog győzedelmeskedni az engedelmessége felett. Ez viszonylag egy rossz tulajdonság, de sajnálatos módon a spánielek is valahol ösztön lények így nem igazán tudnak uralkodni a rajtuk eluralkodó vadászösztönön. Ezen felül abszolút az egyik leginkább élvezeteket hajhászó kutyáról beszélünk ugyanis amellett, hogy nagyon vidám, imád játszani és elképesztően virgonc, egyszerűen imád enni minden tekintetben. Éppen ezért amennyiben ilyen kutyus gazdái vagyunk mindenképpen érdemes oda figyelnünk arra, hogy az adott kutyus nehogy elhízzon, hiszen abszolút hajlamos az adott kutya a hízásra. Egyszerűen az étel a szenvedélyes elképesztően imádja a jutalom falatokat és a mindenféle ínycsiklandó finomságokat, így étellel ösztönözni is lehet arra, hogy fejlődjön. De mindenképpen kell vigyáznunk arra, hogy nehogy elhízzon, hiszen nagyon hajlamos az adott kutyafajta a hízásra.