Az eperléről, avagy az eper jótékony hatásai az egészségünkre

Az eperléről és az egészséges életmódról általában

Úgy gondolom, kevés fontosabb dolog van annál, hogy egészségesen éljünk, és ehhez méltóan táplálkozzunk a mindennapjaink során. Az egészséges életmódhoz nem csak a helyes táplálkozás, hanem az egészségtelen italok fogyasztásának az elhagyása és a rendszeres testmozgás is kulcsszerepet játszik ebben az esetben. Alapvetően hiába mozgunk, vagyunk aktív sportolók, hogy ha nem teszünk hangsúlyt arra, hogy helyesen is táplálkozzunk. Egyik nem működik a másik nélkül szinte soha sem. Ha már elkezdtük az egészséges táplálkozást, kiváltképpen fontos ezt a kultúrát követnünk az egészséges italok, mint például az eperlé fogyasztásában is. Hiszen hiába vonjuk meg magunktól az olyan egészségtelen cukros ételeket, melyek hizlaló hatással vannak a szervezetünkre, ha közben folyamatosan olyan cukros italokat iszunk, melyek legalább olyan egészségtelen hatással vannak ránk, mint a túlcukrozott ételek.  Így mindenképpen azt ajánlom azoknak, akik esetleg fogyókúrába kezdtek, vagy szeretnének áttérni az egészségesebb táplálkozásra, hogy mindenképpen próbáljanak meg kisebb lépésekben haladni és először az ital fogyasztási szokásaikat megreformálni, hogy majd ezek után szépen lassan a teljes étkezésüket és mozgáskultúrájukat is újra tudják gondolni. Az alábbiban az egyik legegészségesebb italról és annak jótékony szinte a teljes testünkre gyakorolt hatásairól szeretnék röviden írni.

Az eperlé jótékony hatásai az egészségünkre

Alapvetően, mint már említettem nagyon nagy változást tud hozni már szimplán csak az is, ha a cukros üdítő italokról áttérünk az egészségesebb italokra, mint például az 100%-os eperlé rendszeres fogyasztására. Ezt valószínűleg nem csupán a testsúlyunk fogja messzemenőkig meghálálni, hanem az immunrendszerük és az egészségünk is hálás lesz érte.  Az elkövetkezendőkben néhány igencsak fontos a szervezetünkre illetve a testünkre külső-belső módon gyakorolt hatását fogom vizsgálni a 100%-os eperlé rendszeres jellegű fogyasztásának. Az alábbiakban erről nyújtok némi tájékoztatást.

Az eper nem csupán elképesztően finom ínyencség, mind gyümölcs, mind eperlé formájában, hanem emellett számos rendkívül egészséges és tápanyag dús hatással bír a szervezetünkre. Az első és talán legfontosabb hatása az eperlének, hogy miután az eper kiváló antioxidáns forrás, így a rendszeres jellegű fogyasztása megvédi a sejtjeinket és abszolút felveszi a harcot, minden olyan eshetőség ellen, mely esetleg károsítani a DNS-ünket. Továbbá már a fentiekben említette azt, hogy az egészséges életmódra váltásnak több kiváltó okai is lehet az emberben, az egyik ilyen jellegű ok nem más, mint a fogyni akarás. Amikor fogyni akarunk, sokan azt hiszik, hogy azzal, hogy rengeteg gyümölcsöt fogyasztanak, tulajdonképpen jót tesznek a szervezetüknek, viszont ez abszolút nem igaz, ugyanis némely gyümölcs bár tényleg fantasztikus hatással bír az egészségünkre, mégis fogyasztó hatásai nem ideális, mivel cukorban gazdag az ízvilága. Ellentétben az eperrel ugyanis mind az eper, mint gyümölcs, mind az eperlé valójában igencsak szegény kalóriákban, így ez a gyümölcs fogyás esetén is kiváló választási alternatíva lehet. Továbbá az eperlé rendkívül jótékony hatással bír a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésére. Továbbá a vércukorszint sokkalta hatékonyabb szabályozása is egy hatása az eperlének, mely nagyon hasznos tud lenni abban az esetben, ha esetlegesen öröklődő cukorbetegség van a családunkban, amennyiben ez áll fent érdemes rendszeres jelleggel eperlét fogyasztani, ugyanis az eperlé képes felvenni a harcot a cukorbetegséggel szemben és jelentősen csökkenti a kialakulásának a kockázatát hosszútávon.

Az eperlé rejtett titkai

Illetve feltétlenül fontosnak tartom megemlíteni, hogy az epernek van egy olyan hatása is mely abszolút nem közismert az emberek körében, ez pedig nem más, mint a különböző agresszív rosszindulatú rákfajtáknak a megelőzése, kiváltképpen a mell, – méhnyak-, vastagbél-, nyelőcsőre kiterjedt tumorok. Ez köszönhető annak is, hogy az eperlé nem csupán a már az előbbiekben említett antioxidánsokban gazdag, hanem nagyon nagy mennyiségű C vitamint is tartalmaz, mely egyébként sokak szerint a rák egyik nem igazán felfedezni kívánt ellenszere. Úgy gondolom, számos jótékony hatása folytán feltétlenül ajánlott az eperlé rendszeres jellegű fogyasztása, hiszen ahhoz képest, hogy egy igazán kicsinyke gyümölcsről beszélünk, számos jótékony hatással bír a testünk egészére.