Az autóklíma fertőtlenítésről

Miért jó az autóklíma fertőtlenítés? Miért kell nekünk? Hogyan zajlik?

Az autóklíma fertőtlenítés így nyáron sokak fejében megfordulhatott már, hiszen ilyenkor többet használjuk a klímát, és bizony megeshet, hogy előtte hosszú hónapokig nem törődtünk vele. Ha esetleg furcsa szagot észlelnénk az autóban, máris kezdhetünk a klímára gyanakodni. Ilyenkor nem érdemes az autóillatosítókkal próbálkozni, hiszen a probléma nem fog megszűnni, és az otthoni tisztítás is erősen nem ajánlott, hiszen ahhoz kisebb-nagyobb szétszedési és összerakási folyamatok is szükségesek. Ha még a szagokat nem is érezzük, mindenképpen érdemes néhány havonta elvégezni az autóklíma fertőtlenítés. Hogy miért? Máris kiderül.

Miért van akkora szükség az autóklíma fertőtlenítésre?

Az autóklíma fertőtlenítés komoly dolog. A klímában, és így nem csak az autókban található klímákban nagyon jól eléldegélnek bizonyos penész- és gombafajok, amelyek természetesen nincsenek jó hatással az emberi szervezetre. Komolyabb betegségeket is okozhatnak, de sokszor könnyebben összeszedünk így egy náthát, ami nem a hideg levegő miatt, hanem a kórokozók által kerül a szervezetünkbe. A penészre is sokan allergiások, ami miatt kellemetlen élmény lehet az utazás egésze a számukra. A lakásban is komoly problémákat okoznak ezek a kórokozók, azonban az autóban kiváltképp figyelni kell rájuk, és így rendszeresen elvégezni a tisztítást, hiszen egy, a lakásnál sokkal kisebb zárt térről van szó az alábbi esetben, így a tünetek is felerősödhetnek, nagyobb eséllyel okozhatnak problémát. A fent említett kellemetlen szag is a körülmények egyike, hiszen apróbb bogarak is halhatnak a rendszerbe, és ezek a penészek és gombák szagot eresztenek magukból, ami nem kellemes az orrunknak. Így mindenképpen érdemes elvégeztetni az autóklíma fertőtlenítést. Nem nagy áldozat: néhány órán belül biztosan végzünk vele és így biztonságos és tiszta autót kapunk vissza, ráadásul az ára is igen kedvezményes.

Milyen az autóklíma fertőtlenítés? Mi az az ózonos klímatisztítás?

Az ózonos klímatisztítás lényegében egy vegyszermentes tisztítási folyamat, ami fertőtleníti nem csak a klímát, hanem az autó egészét. A korokozók ugyanis nem csak a klímában fordulhatnak elő, hanem megülhetnek onnan kiszabadulva a kárpiton, a huzatokon is, így azonban ezektől a nem kívánt utastársaktól is könnyedén megszabadulhatunk. Ettől az autóklíma fertőtlenítése nem lesz kevésbé hatékony, az ózongáz átjárja a teljes klíma felületét is, ezért mindenképpen érdemes ezt a fertőtlenítési és tisztítási opciót választani. Nagy előnye még, hogy az egészségre nem káros, nem hagy hátra semmilyen nyomot vagy foltot az autó semelyik részén, és egy alapos szellőztetés után gyakorlatilag semmilyen nyoma nem fog maradni, csupán eltűnik az esetleges eddigi kellemetlen szag az autóban. A leghatékonyabb fertőtlenítőszer ez, amely tényleg minden területet képes átjárni az autóban, és a hatásfoka gyakorlatilag 99%-os.

Az autóklíma fertőtlenítés folyamata: hogyan történik és mennyi ideig tart?

Az autó kis zárt térrel rendelkezik, amely tökéletes terep az autóklíma fertőtlenítés ózonos megoldásához. Az utastérbe egy ózongenerátor kerül a tisztítás folyamán, majd az autó szellőző rendszerét belső keringtetésre kapcsolják, ezáltal a levegő, pontosabban az azzal dúsított ózongáz eljut az autó teljes utasterébe és mindenképpen végigjárja a klíma teljes belső szerkezetét is. Mivel a zárt térben csak az autó levegője kering, az ezáltal egyre nagyobb ózonkoncentrációt fog elérni. Mennyi ideig tart? Az egész csupán harminc percet vesz igénybe, ami után egy alapos szellőztetés következik, és már mehetünk is. Egy kellemes kávézás vagy egy ebédidő alatt gyakorlatilag kész is van az autóklíma fertőtlenítés, és máris sokat tettünk a biztonságunkért és az egészségünkért, a szagokról nem is beszélve.

Mit tehetünk még az egészséges környezetért az autóklíma fertőtlenítésen kívül?

Van néhány alapvető szabály, amikbe most nem is mennék bele, hiszen azokat mindenki megtanulta már egyszer, aki vezet. Érdemes azonban néha olyankor is igénybe venni az autóklímát, amikor nincsen rá szükségünk, hiszen úgy talán kevésbé képesek megtelepedni a kórokozók, illetve a rendszeres tisztítása az autó egészének is segíthet a folyamaton. Az azonban elmondható, hogyha a klímáról van szó, mindenképpen meg kell küzdenünk ezekkel a nemkívánatos vendégekkel az utazásunk során, ezért az autóklíma fertőtlenítés gyakorlatilag egy elkerülhetetlen folyamat. Ha tehetjük, kérjük a habos kezeléssel együtt az ózonosat, hiszen úgy még inkább biztosak lehetünk abban, hogy minden kórokozó vesztét lelte, ami ugye a célunk lenne. Fontos azonban, hogy a habos tisztítással semmiképpen ne próbálkozzunk otthon, mert komoly gondokat is okozhat az autóban, hogyha a hab nem megfelelő felülethez ér, és a javíttatás sokkal többe fog kerülni, mint maga az autóklíma fertőtlenítés, ezért jobban járunk, hogyha rögtön a szakemberhez fordulunk a tisztítás ügyében, és ha tehetjük, keressük fel minél hamarabb, hiszen itt a nyár közepe, és sokat lesz szükségünk a klímára.